søndag 17. oktober 2010

Drømmehjerte


"Hva er drømmehjertet mitt, tia Nora?"
"Det er det hjertet du har inni deg
som aldri kan bli såret av
brutte løfter
eller smerten ved å
lengte for mye"
(utdrag fra boka)

Drømmehjerte er en roman som handler om to kusiner sitt liv, under Cubakrisen i 1956. Nora flykter til USA, mens Alicia blir værende på Cuba. Boken handler om deres forhold og liv videre, og hvordan Nora etter mange år ikke lenger klarer å bare lese brevene fra Alicia, men må reise tilbake for å hjelpe sin syke venninne.
Boka er om håp, kjærlighet, og evig vennskap. Har du lest Drageløperen av Khaled Husseini minner Drømmehjertet veldig om denne. Begge bøkene omhandler to menneskers sterke bånd til hverandre, og hvordan de blir revet fra hverandre på grunn av revolusjonen.
Jeg synes Drømmehjerte er en utrolig sterk og gripende roman. Cecilia Samartin har skrevet den på en måte som er både vakker og trist på en gang. Man lever seg godt inn i boken, og når man først har begynt å lese den, er det vansklig å legge den fra seg.

Samtidig som du i denne boken får en nydelig historie, lærer du også litt om hvordan det var på Cuba under Castros regime. Jeg anbefaler derfor alle å lese denne boken, spesielt om du liker romaner med kjærlighet og dramatikk.- Anna H.

2 kommentarer:

 1. Så flott at du liker boka! Jeg har ikke lest den, men det kan godt tenkes at jeg kommer til å gjøre det. Jeg likte i hvertfall veldig godt Drageløperen.

  SvarSlett
 2. Veldig interessant innlegg Anna. Dette høres ut som en veldig spennende bok, og har helt klart gjort inntrykk på deg.
  Temaene i boken er viktige temaer, ikke bare i bøker, men også i virkeligheten.
  Du beskriver boken utrolig bra, og også rede for hva den faktisk handler om.
  Dette var et veldig bra innlegg som fikk meg til å bli interessert i boka.
  Bra jobbet Anna, stå på!

  SvarSlett